Sancta Maria Noordwijk

2015 SANCTA MARIA NOORDWIJK

FACTS & FIGURES

LINKS & DOWNLOADS

Achter de duinen van Noordwijk wordt op landgoed Sancta Maria in een herbestemd historisch pand deze woning gerealiseerd. De woning wordt gekenmerkt door relatief hoge ruimtes en een relatief smalle, diepe plattegrond. Het middengedeelte van de woning is daardoor relatief donker en heeft weinig woonkwaliteit. Juist in dit gedeelte van de woning schuilen mogelijkheden die de gehele woning naar een hoger nivo brengen, zowel qua uitstraling als beleving. In het middengedeelte van de woning wordt een centrale vide geplaatst die de 3 verdiepingen zowel in horizontale als verticale richting met elkaar verbindt. In het dakvlak boven de vide wordt een glazen daklicht voorzien, zodat van boven tot onder een grote hoeveelheid licht binnenkomt. Door met open plattegronden te werken ontstaan er diagonale zichtlijnen van verdieping naar verdieping, waardoor meer doorzicht en nog meer lichtinval ontstaat. De plattegronden zijn zo ontworpen dat de in beginsel zeer open layout later eenvoudig verder ingedeeld kan worden met lichte scheidingswanden, met behoud van de functionaliteit van de indeling. De grondgedachtes van het ontwerp zijn licht, doorzicht en ruimtelijkheid, in combinatie met warm en sfeervol materiaal- en kleurgebruik. Stalen glasdeuren zorgen voor de functionele onderverdeling met behoud van zichtrelaties tussen de ruimtes.

Woonoppervlak: 270m2

 

Geplande oplevering: eind 2016