BOUWBEGELEIDING

UNDER CONSTRUCTION

DUURZAME MATERIALEN EN BOUWMETHODES

De omgeving waarin onze woningen staan zijn vaak natuurrijk en het buitenleven speelt een steeds sterkere rol in de woonbeleving. De overgang van binnen naar buiten willen we zo minimaal mogelijk maken. Zo gaat de woning prachtig op in zijn omgeving. Om dit te versterken worden natuurlijke materialen gebruikt die bij dit beginsel passen. Natuurlijke robuuste materialen worden afgewisseld met 'strakke' elementen zoals puien, glas en metaal. De ruwe materialen kunnen tegen een stootje en vervuiling is minder zichtbaar. Tezamen met de eenvoudig schoon te maken strakke materialen ontstaat een spannend samenspel met een minimale belasting voor de natuur.

 

De keuze voor de bouwmethode bepaalt voor een groot deel het binnenklimaat. Bij 'traditionele' bouw worden voor de constructie voornamelijk steenachtige materialen gebruikt. Door de massa van deze materialen worden warmte en koude lang vastgehouden, de woning krijgt daarmee een soort van vertraging als het gaat om temperatuurverloop wat gecombineerd met goede isolatie, verwarming en koeling een vrij stabiel binnenklimaat geeft.

 

Ontwerp van een villa volgens de traditionele bouwmethode.

 

We hebben naast deze conventionele bouwmethode ook veel ervaring met massief houtbouw (CLT bouw). Deze methode is gebaseerd op geprefabriceerde massief houten wand- en vloerdelen die in een relatief korte tijd op locatie kunnen worden samengesteld tot een bouwkundig casco. Naast de snelheid hebben de elementen het voordeel dat ze warm aanvoelen en warmte, koude en luchtvochtigheid op een andere - doorgaans als comfortabel ervaren - manier reguleren dan steenachtige materialen. Dit bevordert het binnenklimaat en daarmee het comfort in de woning.

 

Ontwerp van een villa volgens de CLT bouwmethode.

 

 

TIJDLOOSHEID ALS DUURZAAMHEIDSBEGINSEL

Minstens zo belangrijk als de voorgaande aspecten zijn we van mening dat onze gebouwen de tand des tijds moeten kunnen doorstaan. Onze ontwerpen zijn eigentijds zonder modieus te zijn, modern zonder te vervelen. ‘Modern Classics’.