2021 AMSTERDAM APPARTEMENT A6

In Amsterdam Zuid hebben we dit ruime appartement geheel gerenoveerd. Het appartement is gelegen op de 2e en 3e verdieping en heeft een riant dakterras uitkijkend over de stad. De woning is opnieuw ingedeeld en voorzien van nieuwe trappen en een inpandig atrium dat toegang biedt aan het dakterras. Ook de volledige installatie is vervangen om zo te kunnen voldoen aan de huidige kwaliteitseisen.

Het voorheen ‘hokkerige’ appartement heeft nu een open plattegrond waarbij de verschillende functies met elkaar in verbinding staan. Hierbij zijn zo lang mogelijke zichtlijnen door het pand gemaakt om de ruimte te benadrukken. Deze zichtlijnen, versterkt door een verbindende lichtkoof, zorgen voor een aangenaam gevoel van samenhang. Daar waar toch afsluiting gewenst is zijn bronzen taatsdeuren met glasvulling geplaatst.

De opgang die toegang biedt aan de woonverdieping is opengewerkt en maakt nu onderdeel uit van de woonruimte. Aan de voorgevel is een extra glazen pui toegevoegd om zo over de gehele voorgevel het zonlicht binnen te laten. Door de opengewerkte opgang is er geen onderbreking in de beleving van deze lichtinval.

Vanuit de woonverdieping met de hoofdslaapkamer is een nieuwe trap gemaakt naar de slaapverdieping die zicht heeft op het atrium. Dit atrium biedt toegang tot het dakterras en zorgt voor daglicht in het appartement en brengt het buitengevoel nabij. Op het dakterras bevindt zich een buitenkeuken en is er voldoende ruimte om, omringd door beplanting, te genieten van de zon en het uitzicht.

De hoofdslaapkamer op de 2e verdieping is voorzien van een inloopkast en eigen badkamer. De slaapkamer is voorzien van een warme kleurstelling en geeft een luxe hotelgevoel. Deze warme kleurstelling is door het hele appartement voelbaar. Een heldere indeling voorzien van lichtere kleuren om de zichtlijnen te benadrukken wordt afgewisseld met een warme kleurstelling op de plekken waar meer een intiem karakter van de ruimte gewenst is. Een uitgekiend lichtplan zorgt voor een optimale belichting van interieuronderdelen en versterkt het gewenste intieme karakter. Naast de verlichting is een high-end geluidinstallatie gekoppeld aan het domotica-systeem om zo de beleving in het appartement perfect aan te laten sluiten aan de wensen van het moment.

FACTS & FIGURES

METRAGES
Bruto Vloeroppervlak (BVO): 233m2
Gebruiksoppervlak (GO): 207m2
Inhoud: 900m3

BOUWTEAM
Opdrachtgever: Particulier
Architect: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates, Eindhoven
Constructeur: Archimedes bouwadvies, Eindhoven
Aannemer: Trustan Bouw, Utrecht
Interieurbouwer: Hamers Totaal Interieurbouw, Goirle
E installatie: HMS Elektrotechniek, Beets
Domotica: D&Z Domotica, Amsterdam
Alarminstallatie: Security Care Amstelland, Uithoorn
W installatie: VOS CV, Amsterdam
Airco installatie: Klimaplan, Breukelen
Sanitair: Hans Preyde, Haarlem

PRODUCTEN

Parketvloeren: Soares Parket

Open haard: Jos Harm Amsterdam

Metalen puien: Metal Works

Wandafwerkingen buiten: AWOOD

Beplanting: Patrick Degenkamp

Verlichting: Modular Lighting Instruments, Astro, Duran

Accesoires: Oletti

Stoffering: Fitou Style, Rubelli, Pepe Penalver, Misia, Lizzo, Casamance, Elitis

Sanitair: Radomonte Toki, Duravit, Villeroy & Boch, B Dutch, Cosentino Dekton, Hotbath

Natuursteen: Salvatori

Hang- en Sluitwerk: Formani

Airco: Daikin

Domotica: Creston

Verf: Little Greene, Flexa

Meubels: Latorre, Loggere Wilpower, Richmond, Vspring

Meubels buiten: Borek