2022 AMSTERDAM APPARTEMENT A7

In Amsterdam Zuid,  hebben we deze benedenwoning geheel gerenoveerd. De woning bestaat uit souterrain, beletage en 1e verdieping en heeft een riant dakterras op de uitbouw van het souterrain. De woning is opnieuw ingedeeld en voorzien van nieuwe trappen en nieuwe achterpuien die toegang bieden aan de tuin en het dakterras. Ook de volledige installatie is vervangen om zo te kunnen voldoen aan de huidige kwaliteitseisen.

De oorspronkelijke indeling bestond uit lange smalle ruimtes met weinig lichtinval, de woning heeft nu een open plattegrond waarbij de verschillende functies met elkaar in verbinding staan. Hierbij zijn zo lang mogelijke zichtlijnen door het pand gemaakt om de ruimte te benadrukken. 

De originele trappen die toegang bieden aan de bovenverdieping en het souterrain zijn gerestaureerd en maken nu onderdeel uit van de leefruimtes.

De hoofdslaapkamer op de 1e verdieping is voorzien van een inloopkast en eigen badkamer. De slaapkamer is voorzien van een lichte kleurstelling met warme houttonen en geeft een luxe hotelgevoel. Deze combinatie van licht en een warme kleurstelling is door de hele woning voelbaar. Een heldere indeling voorzien van lichtere kleuren om de zichtlijnen te benadrukken wordt afgewisseld met een warme kleurstelling op de plekken waar meer een intiem karakter van de ruimte gewenst is. Het lichtplan zorgt voor een optimale belichting van interieuronderdelen en versterkt de gewenste sferen van de verschillende ruimtes. 

FACTS & FIGURES

Opdrachtgever: Particulier
Architect: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates, Eindhoven