2010 APPARTEMENTEN DE MEERN

Voor Van Rijn Beheer BV is een ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van het pand aan de Dompelaar in de Meern. Het huidige pand staat al geruime tijd leeg en was voorheen in gebruik als kantoor en bedrijfspand. De prettige ligging alsmede de heldere en geometrische opzet van het pand maken het zeer geschikt voor herontwikkeling naar appartementen.

Het bestaande pand heeft een deugdelijke basisconstructie van stalen / betonnen kolommen en liggers op een stramien van 4x7,5 meter per zijde. Het gebouw is een exact vierkant van 30x30 meter. De netto hoogte van de begane grond is circa. 4 meter. Dit biedt voldoende ruimte voor het maken van verlaagde plafonds voor installaties en een zwevende vloer voor sanitaire voorzieningen. De facilitaire ruimtes kunnen tevens zorg dragen voor de nodige akoestische isolatie tussen de appartementen.

De bestaande gevel wordt vervangen door een nieuwe gevel met als uitgangspunt het doorzetten van de basisconstructie in het gevelbeeld. De woningen worden als het ware omkaderd door gevelelementen die uit de bestaande gevel naar buiten komen. De klimaatscheiding is hoofdzakelijk van glas en bevindt zich op de oorspronkelijke glaslijn. Deze opzet maakt het mogelijk deugdelijke buitenruimten te maken voor alle appartementen en tevens het aanzicht van het pand spectaculair te verbeteren. Een helder en eenvoudig gevelbeeld met een luxe uitstraling is het credo.

FACTS & FIGURES

OPDRACHTGEVER: Van Rijn Beheer BV