2010 APPARTEMENTEN BUNNIK

Voor BAM Woningbouw is een ontwerp gemaakt voor vervangende woningbouw van de kerk 'De Gaarde' te Bunnik.  
De gebouwen bestaan uit 3 woonlagen. De begane grond is 60cm opgetild om zo over omliggend verkeer en openbare ruimte heen te kijken. Ook de terrassen krijgen hierdoor meer privacy. Naast een kostenbesparing in fundering krijgt het gebouw hierdoor cachet. De begane grond van elk gebouw huisvest 3 grote appartementen met buitenterrassen, ook op de eerste verdieping zijn 3 appartementen te vinden met voldoende buitenruimte. Op de bovenste laag zijn per gebouw 2 penthouses gemaakt met grote buitenruimten.
Er wordt op het maaiveld geparkeerd. Een deel van de parkeerplaatsen bevindt zich aan het binnenterrein. Enkele plaatsen zijn aan de zijkant van de gebouwen geplaatst. De impact van parkeerplaatsen in het zicht rondom het gebouw is hiermee geminimaliseerd en de parkachtige sfeer blijft behouden.
De begane grond wordt voorzien van een groene gevel. De natuur maakt hiermee deel uit van het gebouw en het gebouw verandert gedurende het jaar. Tezamen met de terrassen wordt hiermee een groene setting benadrukt. Buitenruimte en gebouw gaan vloeiend in elkaar over.

FACTS & FIGURES

OPDRACHTGEVER: BAM