2021 MODULAIRE WONINGEN IN HOUT

BREEBRONNE | MAASBREE | CIRCULAIR BOUWEN | BIOBASED | HOUTBOUW

Op het vakantiepark Breebronne te Maasbree is een prachtige biobased villa gerealiseerd met een innovatief circulair modulair bouwsysteem van hout. Het project is ontworpen en gebouwd met het mede door ons ontwikkelde houten bouwsysteem 'MDLX Modular Building System'. In het ontwerp wordt een balans gevormd tussen esthetiek, techniek, functie en kosten. Het geheel is daardoor niet alleen mooi maar ook volledig circulair, aanpasbaar en verplaatsbaar, uitgevoerd in hout met een hoge duurzaamheid.

Het volledig industrieel geprefabriceerde houten bouwsysteem van deze woning combineert hoogwaardige architectuur met flexibiliteit en aanpasbaarheid door gebruik van een uniek gepatenteerd ‘plug & play’ hybride basisframe van gelamineerd FSC gecertificeerd beukenhout. Met losse elementen kunnen de meest uiteenlopende gebouwen worden samengesteld. Onderdelen kunnen eenvoudig worden gemonteerd, maar kunnen ook weer worden gedemonteerd en hergebruikt. Zo schaalt het gebouw mee in de behoeften, zonder verspilling.

Het modulaire bouwsysteem wordt volledig circulair ontwikkeld en is geheel energieneutraal. Bij de bouw worden herbruikbare, circulaire materialen gebruikt met een lage milieubelasting en een feitelijke CO2 opslag in het hout van het gebouw. Ook komen er zonnepanelen op het dak. Het pand wordt opgebouwd met een slimme schakeling van geprefabriceerde houten elementen. De montage van de prefab-elementen vindt plaats op het terrein van de woning. Dankzij deze industriële voorfabricage en een lichte verplaatsbare fundering is de impact op de locatie minimaal en worden geluidsoverlast, afvalstromen en bouwduur beperkt.

De villa heeft een technisch hoogstaande detaillering en een afwerking die in dienst staat van het ruimtelijk ontwerp. Door toepassing van veel glas in combinatie met riante luifels ontstaat een open en transparante uitstraling met prachtige overdekte buitenruimtes.

De gesloten geveldelen zijn bekleed met zilvergrijze houten geveldelen waardoor het huis in de zomer minder gekoeld hoeft te worden. Door het tastbaar toepassen van duurzame materialen krijgt de villa als vanzelf een eigentijdse, stoere uitstraling. De woning is geheel gelijkvloers en voorzien van een hellingbaan, waardoor het rolstoeltoegankelijk is.

Waar het exterieur wordt gekenmerkt door duurzame en natuurlijke materialen is de woning ook energiezuinig en vrijwel energieneutraal. Het interieur is luxe afgewerkt met de houten draagconstructie in het zicht. Ook binnenwanden en plafonds zijn van hout gemaakt, gecombineerd met rijke materialen zoals marmer en lederen wandbekleding.

Als markante blikvanger is over de volle breedte een houten terras met een modulair uitbreidbare luifel geplaatst. Een architectonisch statement met ecologische betekenis. De uitgekiende details, open indelingen en grote glazen gevels zorgen voor een tijdloze en prachtige uitstraling van deze innovatieve biobased villa.

 

Voor het interieur is een uitgekiend 'keuzemenu' samengesteld die past bij de hoogwaardige uitstraling en die in dienst staat van het zorgeloos genieten tijdens de vakantiedagen.

 

interieur modulaire vakantiewoningen