2018 VILLA MAARSSEN

Vlak bij een plas in beschermd Randstedelijk natuurgebied, staat in een doodlopende straat met voornamelijk landelijke woningen, een opvallende villa met een industriële uitstraling. Het ontwerp is een modern statement in de landelijke omgeving passend bij de wensen van de bewoners.

 

We hebben gekozen voor een industriële bouwwijze, passend bij de vraag van de bewoners naar een moderne stijl en bouwmethode. De vraag was hoe we zo efficiënt mogelijk maximaal volume konden maken. We gebruikten daarvoor een staalskelet, ingevuld met binnenwanden van houtskeletbouw. 

 

Het hoofdvolume is een basale vorm, met daarbij extra volume op de begane vloer door onder andere een glazen corridor. Deze leidt naar een aparte vertrekken, zodat je je kunt terugtrekken als je wilt. We hebben alles zo ontworpen dat de zichtlijnen zo optimaal mogelijk zijn. Vanuit iedere hoek in de villa heb je een prachtig uitzicht, mede dankzij de riante glazen wanden en grote open ruimtes.

 

Voor de afwerking van de villa is gebruik gemaakt van een geprofileerd metalen dak gecombineerd met grijze eternietpanelen voor de begane vloer, die de uitstraling van stoer beton hebben. De verlijmde eternietpanelen vormen in het verlengde van de villa ook een lange muur op het perceel, waardoor de gewenste privacy voor de bewoners gewaarborgd is.

-

De afwerking binnen is zo eerlijk en ruw mogelijk gehouden, dat zie je ook aan de betonvloeren en-plafonds. Alles wat niet nodig is, doen we niet, was het uitgangspunt. De wanden zijn bijvoorbeeld niet gestukt, maar met wit gecoate multiplexpanelen afgewerkt om een heel eerlijk huis te maken, zonder alles weg te willen poetsen. 

 

De eerste etage is het domein van de ouders met een hoofdslaapkamer, twee werkkamers en een badkamer met vrijstaand bad, aparte douche en dubbele wastafel. Op de tweede verdieping hebben hun twee kinderen beiden een kamer en een gezamenlijke badkamer. De inrichting van de bovenste etages is in dezelfde sfeer als beneden: industrieel met een ruwe afwerking, zwarte dakspanten, witte muren en veel daglicht. Alleen de sanitaire ruimtes zijn voorzien van een witte epoxyvloer. De rest van de vloeren, en de plafonds, zijn zichtbaar van beton.

 

De tuin bestaat voor een aanzienlijk deel uit de riante zwemvijver. De indrukwekkende zwemvijver is zo’n 18 breed, 40 meter lang en 1.80 meter diep, en heeft een cortenstalen rand. De uitgegraven aarde werd aan de zijde van de doorgaande weg gebruikt voor een groene wal, die niet alleen voor de nodige geborgenheid, maar ook voor privacy en een groen uitzicht zorgt. 

TEAM

AANNEMER:
Handelsonderneming Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Baaren, Schoonhoven

W INSTALLATIE:
Van Breukelen Loodgieters- en Dakbedekkingsbedrijf, Woerden

E INSTALLATIE:
Rozendaal Elektrotechniek, Lopik

ALUMINIUM KOZIJNEN:
Schuco via Derks & Zn., Harmelen

STALEN TRAP:
Maarten Littel Beheer, Schoonhoven

DAK:
Metal Bouwkonsort, Lopik

VIJVER:
Aquatikoi, Rijen

EPOXYWERK:
Schildersbedrijf Benno Jansen, IJsselstein

SANITAIR:
Mastello, Hilversum