Bosvilla Utrechtse Heuvelrug

Renovatie | Landelijk modern | Bosvilla | Nederland

In de bossen van de Utrechtse Heuvelrug hebben we een gedateerde vakantiewoning omgevormd tot sfeervolle bosvilla. Met een ingrijpende verbouwing hebben we de woning een geheel nieuw uiterlijk gegeven en ook de indeling aangepast aan de nieuwe wensen.

 

Een deel van het huis is herbouwd om een dubbelhoge ruimte mogelijk te maken waar de woon- en eetkamer alsook de keuken zijn geplaatst. In deze hoge ruimte is een grote dakkapel met koperen felsdak geplaatst. Onder deze dakkapel is een extra hoge pui gemaakt waardoor daglicht prachtig binnenvalt en er een mooi uitzicht ontstaat. Het koper van de dakkapellen, dat in de loop der  tijd een mooie donkerbruine kleur krijgt, past goed bij het nieuwe rieten dak. De combinatie van deze dakmaterialen met de nieuwe kleurstelling van de gemetselde gevel, raam- en kozijnwerken zorgt voor een geheel nieuwe 'look & feel'.

 

Het omliggende terrein is ingericht als licht glooiende, weelderige tuin met waterpartijen en is deels natuurbos. Het landgoed bevindt zich vrij in het bos, ver van de bewoonde wereld, waardoor in alle stilte en rust gewoond kan worden.

FACTS & FIGURES
 

BOUWTEAM
Aannemer: Bouwbedrijf Van Rijn, Houten
Installateur W: Installatietechniek Rijnhuis, Houten
Installateur E: FUSE elektrotechniek, Ede