Klassiek moderne villa Zeist

Nieuwbouw | Klassiek Modern | Villa | Nederland

In het Lyceumkwartier te Zeist is deze riante eigentijdse villa gebouwd in een sfeervolle moderne stijl met een knipoog naar klassieke stijlkenmerken. DENOLDERVLEUGELS heeft zorg gedragen voor het ontwerp van de villa en de omliggende tuin. 

De villa kenmerkt zich door gebruik van een sterke horizontale belijning en riante glasvlakken die de binnen- en buitenruimten met elkaar verbinden. Grote glasvlakken van vloer tot plafond met schuifdeuren zorgen voor een drempelloze verbinding naar de tuin en de dakterrassen. De villa oogt ruim en transparant waardoor de setting in de bosrijke tuin optimaal wordt benut. De traditionele zinken schildkap en het gebruik van warme materialen zorgen voor aansluiting op de historie van Zeist en omstreken. 

De gebruikte gevelsteen is een handvorm steen in het 'Hilversumse formaat' waarbij de volle stootvoeg minimaal is gehouden en de lintvoeg iets terugliggend wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat de karakteristieke horizontale belijning in het metselwerk die zo goed aansluit bij de horizontale belijningen van luifels en dakranden. 

De tuin is ontworpen als een verlengde van het huis. Het huis is wat verhoogd aangelegd, de ruime terrassen zorgen voor een naadloze verlenging van de woonruimte en zijn grotendeels overkapt door de vrijhangende luifels waardoor ook bij slecht weer genoten kan worden van de buitenlucht. In zonnige perioden zorgen de luifels voor de nodige zonwering waardoor er met grote glasvlakken gewerkt kan worden. De tuin omzoomt het huis met strak belijnde terrassen en looppaden. Richting de randen van de tuin neemt de begroeiing in vrijere vormen een belangrijkere plek in waardoor het zicht vanuit het huis weelderig groen en bosrijk is. Een uitgekiende huis- en tuinbelichting maakt de totaalbeleving af.

FACTS & FIGURES
 

Oplevering: 2015 

Bouwvolume: 1.150 m3 
Woonoppervlak: 290 m2

Bouwpartners:

Boswijk Bouw BV, Doorn 
BOS installatiewerken BV, Utrecht 
FUSE elektrotechniek BV, Veenendaal 
Van Dijk Tuinen BV, Bunnik 
Bos Zwembaden BV, Twello

 

Fotografie:
Michael van Oosten
DOV

 

PUBLICATIES
 

HOOG design
homify