Landelijk moderne villa Oisterwijk

Nieuwbouw | Landelijk modern | Villa | Nederland

Op een mooi gelegen perceel in Oisterwijk wordt deze eigentijdse villa met een landelijk moderne uitstraling gebouwd. De villa kenmerkt zich door een harmonieuze mix van dakvormen en stijlkenmerken in een tijdloze zwart/witte kleurstelling.

Onder het hoge centrale zadeldak bevindt zich de entree met trap die de volledige hoogte beslaat. Hier worden alle verdiepingen en de kelder met elkaar verbonden door een riante trap. Door gebruik te maken van verschillende niveaus in de indeling van het huis worden ruimtes met normale hoogtes afgewisseld met hoge ruimtes. De speelsheid van de buitenzijde komt hiermee terug in de indeling.

Er wordt gebruik gemaakt van ruime dakranden en luifels die de belijning van de villa als geheel versterken. Door gebruik te maken van veel glas en puien van vloer tot plafond is er een mooie binnen-buiten relatie in elke ruimte. Ook op de verdieping bieden de slaapkamers toegang tot dakterrassen op de platte bouwdelen.

Voor de plint van de villa wordt een donkere metselsteen gebruikt, de gevel wordt voorzien van wit stucwerk. Een aantal ramen wordt omlijst door een wit slank kader dat doorloopt in de dakkapellen. Hierdoor ontstaat de karakteristieke verticale belijning. De slanke metalen kozijnen in donkere kleurstelling dragen bij aan de transparante uitstraling. Een deel van de kopgevel wordt voorzien van verticaal belijnde houten geveldelen die donker worden gecoat. Het dak wordt voorzien van een antraciet vlakke leipan met een verdekte goot die de dakvorm benadrukt. De materialisatie is ingetogen waardoor de speelsheid van vormen een gebalanceerd beeld blijft opleveren.

 

Door gebruik te maken van computertechnieken als VR en BIM wordt inzicht gegeven in het ontwerp en de indeling. Zo kunnen opdrachtgevers de villa virtueel ervaren en worden ontwerpbeslissingen inzichtelijk gemaakt. Het BIM (Bouw Informatie Model) model wordt gebruikt voor de technische uitwerking.

Afbeelding van de voorzijde uit het BIM model:

Afbeelding van de achterzijde uit het BIM model:

 

FACTS & FIGURES
 

Woonoppervlak: 450m2
Inhoud: ca. 2.000m3

OPDRACHTGEVER: Particulier