MODERNE VILLA NETHEN

Nieuwbouw | Modern | Villa | Belgie

In het buitengebied van Nethen (Waals Belgie) komt deze moderne, eigentijdse villa die zich richt op het prachtige uitzicht over het naar het rivierdal glooiende terrein. Het materiaal en kleurgebruik is ingetogen en gaat op in de omringende natuur.

Voor het ontwerp van de woning is aansluiting gezocht bij het natuurlijke bosrijke karakter van het perceel. De woning volgt de glooiingen van het terrein en heeft een getrapt verloop dieper het perceel in. 

 

Door de woning teruggeplaatst op het kavel te positioneren ontstaat een groene voorzone die privacy creeert voor de woning en aangrenzende bebouwing. Tevens krijgt de woning daardoor een orientatie rondom op de natuur.

 

De materialisatie van de villa kenmerkt zich door een combinatie van aardse, natuurlijke materialen met getrapte terrassen die aansluiten op het glooiende maaiveld. De gevels worden uitgevoerd in een combinatie van natuursteen, stucwerk en houten geveldelen en geven de woning een warme en moderne uitstraling in samenhang met het natuurlijke karakter van de omgeving.

 

De woning zal voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid, zowel qua materiaalgebruik als technieken en opwekking van energie.

 

Door de centrale positionering van de woning kunnen rondom groene buffers gecreeerd worden die enerzijds de sfeer rondom de woning bepalen en anderzijds privacy creeren voor de bewoners en omwonenden.