Villa Muiden | CLT

Nieuwbouw | CLT | Villa | Nederland

In het bosrijke nieuwbouwplan 'De Krijgsman' hebben we deze eigentijdse villa in CLT bouw mogen realiseren. De villa is gelegen aan een binnenwater op een mooi bosperceel. 

De woonruimtes op de begane grond zijn voorzien van grote glazen puien om optimaal van de omliggende natuur te kunnen genieten. Ruime overstekken zorgen voor inperking van de zoninstraling. De overstekken en overkapping vormen een krachtige horizontale lijn die kenmerkend is voor veel van onze ontwerpen.  De verdieping is voorzien van een zorgvuldig gedetailleerd zadeldak voorzien van aluminium felsbanen en open kopgevels.

De materialisering is enerzijds industrieel in de vorm van glas en donker metaal, anderzijds warm en aards in de vorm van gebroken natuursteen gevelbekleding. 

Het casco van de woning is geheel van hout geprefabriceerd in CLT (Cross Laminated Timber) en in 1 week op het werk gemonteerd. De woning is daarmee op duurzame manier opgebouwd maar heeft bovendien een aangenaam binnenklimaat door de warmte-accumulerende werking van het CLT hout.

 

FACTS & FIGURES
 

BOUWTEAM

Opdrachtgever: Particulier
Architect: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
Aannemer: Van Baaren, Lopik