COMPUTER AIDED DESIGN

We lopen voorop in de toepassing van computergestuurd ontwerpen: BIM (Building Information Model), visualisatie en virtual reality. Doordat we geheel 3 dimensionaal ontwerpen kunnen we met hoogwaardige fotorealistische afbeeldingen in een vroeg stadium inzicht geven in de uitstraling en kwaliteit van het ontwerp en kunnen bijvoorbeeld materiaal varianten snel beoordeeld worden. Ook de uitwerking gebeurt met de nieuwste software waarbij er met andere partijen in het proces optimaal samengewerkt kan worden.

VISUALISATIE & VIRTUAL REALITY

In het ontwerpproces wordt het ontwerp 3D uitgewerkt en gevisualiseerd. We maken hierbij gebruik van fotorealistische beelden waarbij hoofdopzet, materiaalgebruik en lichtval beoordeeld kunnen worden. Reeds in de schetsontwerpfase werken we met realistische beelden. We gebruiken de visualisaties in deze fase om de juiste richting van het ontwerp te bepalen en om een gezamenlijk enthousiasme te bereiken.

 

Interieurbeelden geven inzicht in de sfeer en materialisatie van het interieur.  

 

Om het ontwerp optimaal te ervaren kan Virtual Reality ofwel VR worden ingezet. Hiermee kan men met een VR bril op 'door het ontwerp lopen'. 

BUILDING INFORMATION MODEL | BIM

Wanneer het ontwerp in hoofdlijnen vaststaat wordt voor de technische uitwerking gebruikt gemaakt van BIM software (Autodesk REVIT). Een BIM model is een technisch 3D model van het gebouw van waaruit alle tekeningen en specificatie gegenereerd kunnen worden. Met het model kan samengewerkt worden met andere bouwteampartners. De constructeur kan werken aan de constructieve onderdelen van het gebouw en de installatieadviseur aan de installatieonderdelen. Zo worden alle onderdelen van het gebouw in 1 model geintegreerd

 

 

De aannemer en leveranciers kunnen vervolgens het model gebruiken als onderlegger voor de werkvoorbereiding en om de juiste hoeveelheden te bepalen voor de begroting en bouwvoorbereiding. Ook de specificaties van bouwproducten zijn te vinden in het model. Onderaannemers kunnen met het BIM model de specifieke onderdelen van het gebouw uitwerken. Het werken met BIM modellen is efficient en vermindert fouten tijdens het bouwproces.