HOME AUTOMATION | DOMOTICA

Domotica, ook wel huis automatisering genoemd, is een systeem waarmee klimaat, verlichting, beveiliging, audio en video in de woning verbonden en aangestuurd kunnen worden. Hierdoor wordt het mogelijk vooraf te programmeren, op afstand te bedienen en uit te lezen. We gebruiken afhankelijk van de wens van de opdrachtgever handmatige bediening tot volledig geautomatiseerde systemen.

 

DE DUURZAME BASIS HUISINSTALLATIE

Hieronder verstaan we de verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, elektra en  de sanitaire installatie van het huis. Door gebruik van domotica en de zelflerende eigenschappen van de centrale aansturing wordt het energiegebruik geoptimaliseerd en kunnen afwijkingen door detectie snel aangepast worden. De nieuwe regelgeving vraagt om een energiezuinig huis dat geoptimaliseerd kan worden door een uitgekiende afstemming van de verschillende installaties. 

 

ENERGIEBESPARING

Met een domoticasysteem kan energie bespaard worden zonder in te leveren op comfort, door verlichting en verwarming optimaal op elkaar af te stemmen. Denk hierbij aan de integratie van verwarming, automatische gordijnen en/of zonneschermen en verlichting. Met nauwkeurige en actuele informatie over het energiebeheer kan er worden nagegaan wat de grootste energiegebruikers zijn. Vervolgens kan bepaald worden welke apparaten automatisch of juist handmatig in- en uitgeschakeld moeten worden. Ook kan de overcapaciteit inzichtelijk gemaakt worden voor verkoop of opslag indien er een overschot aan energie wordt opwekt.

VERLICHTING | HOME ENTERTAINMENT

Een goed lichtplan levert een visueel aantrekkelijk en gebalanceerd resultaat. Elk lichtontwerp is uniek en wordt exclusief voor elk project gemaakt.  Doelstelling van een verlichtingsontwerp is elk project zijn eigen identiteit te geven en te zorgen voor voldoende verlichtingsniveau en optimale visuele kwaliteit van de verlichting. Zo zal de verlichting bijdragen aan moeiteloos navigeren en oriënteren door de ruimtes, en zorgt de verlichting voor de juiste sfeer op het juiste moment van de dag. Er wordt efficiënte verlichting geselecteerd met bijbehorende aansturingssystemen om energieverbruik te minimaliseren. 

 

HOME ENTERTAINMENT 

Naast de basisvoorzieningen voor het gebouw zijn de mogelijkheden ten aanzien van audio en video bijna onbeperkt. Onze gespecialiseerde Associates kunnen een afgestemd plan maken dat door ons geïntegreerd wordt in het ontwerp.