HOME AUTOMATION / DOMOTICA

Domotica, ook wel huis automatisering genoemd, is een geavanceerd systeem waarmee u diverse soorten elektrische apparatuur in uw woning kunt verbinden en aansturen.

De bediening van het domotica systeem kan centraal maar ook per kamer geregeld worden. Dit kan door middel van een keypad, touchscreen, afstandsbediening of een mobile device. Hierdoor wordt uw leven in en om het huis wordt een stuk comfortabeler, eenvoudiger, gemakkelijker en vooral duurzamer. Doordat alles centraal geschakeld wordt zult u bijvoorbeeld nooit meer bij uw vertrek vergeten iets uit te zetten omdat het systeem dit voor u regelt.

 

DE DUURZAME BASIS HUISINSTALLATIE

Hieronder verstaan we de verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, de electrische en  sanitaire installatie van het huis. Door gebruik van domotica en de zelflerende eigenschappen van de centrale aansturing kan het energiegebruik geoptimaliseerd worden en worden afwijkingen snel opgespoord zodat deze aangepast kunnen worden. De nieuwe regelgeving vraagt om een energiezuinig huis dat geoptimaliseerd kan worden door een uitgekiende afstemming van de verschillende installaties in het huis. 

 

ENERGIEBESPARING

Met een domotica systeem kunt u energie besparen wat weer leidt tot kostenbesparing zonder in te leveren op comfort. U bespaart energie door verlichting en verwarming op elkaar af te stemmen. Denk hierbij aan de integratie van verwarming, automatische gordijnen en/of zonneschermen en verlichting. 

Via gebruiksvriendelijke displays kunt u inzicht krijgen in uw energieverbruik of wat u opwerkt. Met deze nauwkeurige en actuele informatie over uw energiebeheer, kunt u nagaan wat de grootste energiegebruikers zijn. Vervolgens kunt u zelf bepalen welke apparaten u automatisch of juist handmatig in- en uit wilt schakelen. Maar ook uw overcapaciteit inzichtelijk maken voor verkoop of opslag indien u een overschot aan energie opwekt.

VERLICHTING

Een goed lichtplan levert een visueel aantrekkelijk en gebalanceerd resultaat. Elk lichtontwerp is uniek en wordt exclusief voor uw project gemaakt. 

Doelstelling van een verlichtingsontwerp is elk project zijn eigen identiteit te geven en te zorgen voor voldoende verlichtingsniveau en optimale visuele kwaliteit van de verlichting.

Zo zal de verlichting bijdragen aan moeiteloos navigeren en oriënteren door de ruimtes, en zorgt de verlichting voor de juiste sfeer op het juiste moment van de dag. 

Voor het interieur zal de verlichting visueel interessante elementen naar voren brengen, zoals texturen, kunst(objecten), kleuren en kijklijnen in het interieur. Ditzelfde kan ook voor de buitenruimtes geworden zoals u als in tuin, patio, of oprijlaan

Er wordt efficiënte verlichting geselecteerd met bijbehorende aansturingssystemen om energieverbruik te minimaliseren en zal er verlichting gebruikt worden die eenvoudig te onderhouden is, met een lange levensduur. 

HOME ENTERTAINMENT 

HOME CINEMA

Een home cinema of wel een thuisbioscoop is de ideale manier om te genieten van uw films, live sport uitzendingen of concerten. Niet meer in lange wachtrijen staan voor het bezoek van een bioscoop, sportarena of concert maar meteen kijken wat en wanneer u dat wilt. 

Een home theater kan in uw woning op vele manieren ingepast worden, bijvoorbeeld door middel van een groot LED of OLED tv met een degelijk surround systeem. Hiervoor hoeft niet uw hele woning te worden aangepast. De woonkamer volstaat in deze situatie. 

U kunt er ook voor kiezen om uw eigen filmzaal of kamer in te richten met een beamer, projectiescherm, 7.1 kanaals surround geluid, beweegbare bioscoopstoelen en aangepaste verlichting. Uw home theater kan ook geheel geautomatiseerd worden door het te integreren met een domotica systeem.

 

MULTIROOM

Een multiroom audio & video systeem zorgt ervoor dat tv, film, internet, security camera beelden, muziek en foto's door het gehele huis bezichtigd en/of beluisterd kunnen worden. Daarbij kunt u eventueel in verschillende ruimtes ook naar verschillende centrale bronnen (video, beelden of muziek) kijken en luisteren.

Door in een vroeg stadium dit bij de plannen te betrekken, kunnen wij ervoor zorgen dat de bekabeling en audio volledig weggewerkt wordt. Uw multiroom bronnen (mediacenter, blu-ray, DVD, tuner etc.) worden in één ruimte geplaatst dus geen losse geluid- en video installaties in uw woning of bedrijfsruimte.

Het aansturen van een multiroom systeem kan centraal maar ook per kamer geregeld worden. Dit kan doormiddel van keypad, touchscreen, afstandsbediening of een mobile devices

Om de ultieme situatie te creëren is het multiroom systeem te combineren met het domotica systeem. Ook mogelijk is een koppeling of combinatie van domotica en een home theater.