2021 KLASSIEK MODERNE VILLA HEUSDEN-ZOLDER

Nieuwbouw klassiek moderne villa met rietgedekte kap te Heusden-Zolder, Belgie

 

Deze eigentijdse villa met een klassiek moderne uitstraling is gelegen tussen de groene, uitgestrekte velden van Heusden-Zolder, een dorp gelegen in Oost Vlaanderen. Het perceel is omgeven door graslanden en bossen. De particuliere klant had de wens een familiehuis te bouwen dat discreet en functioneel is, maar ook een geweldige ruimte om te ontspannen en gasten te ontvangen. Het uitgesproken rieten dak benadrukt de robuuste, wit gekaleide bakstenen volumes van de hoofdstructuur.

Het exterieur van de villa kenmerkt zich door een moderne, maximaal transparante onderbouw, waarop een ensemble van in elkaar overlopende dakvormen is geplaatst waarin juist meer een landelijk klassieke uitstraling wordt gezocht met ingetogen raamvlakken met subtiele roedeverdelingen omkaderd met gebrand houten geveldelen. De architectuur van deze woning zoekt daarmee een subtiele balans tussen deze contrasten, wat leidt tot een bijzondere tijdloze uitstraling waarin landelijk en modern samenkomen.

De woning is verdeeld over vier niveaus in een L-vormig plan. Naar de wens van de bewoners zijn de leefruimtes op de begane grond volledig gericht op de tuin, terrassen en het zwembad. Grote glazen openingen zorgen ervoor dat binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen, waardoor een verbinding wordt gemaakt met de wellness en de door de opdrachtgevers prachtig aangelegde tuin.

FACTS & FIGURES

Oplevering: 2022
Woonoppervlak: 460m2
Inhoud: 1.520m3

 

BOUWTEAM

Opdrachtgever: Particulier
Architect: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
Constructeur: Tom Hernalsteen bvba, Aalst
Aannemer: ZDP, Lummen