2017 AMSTERDAM APPARTEMENT A3

Door samenvoeging van twee appartementen is een riant onderkomen gecreƫerd in Amsterdam-Zuid. Met bijna 300m2 aan woonoppervlak, 5 slaapkamers en 3 badkamers, biedt het voldoende ruimte aan de bewoners. Een buitengewoon appartement op een prachtige plek.
In een van de appartementen zijn de slaapkamers met de sanitaire ruimten ondergebracht, terwijl in het andere appartement de woonvertrekken zijn ondergebracht. De twee appartementen zijn verbonden door een brede corridor waardoor er een lange zichtlijn ontstaat dwars door het uiteindelijke appartement.
Daar waar de slaapvertrekken een besloten karakter hebben om de privacy te waarborgen, zijn de woonvertrekken juist in een open plattegrond georganiseerd. Hier valt zonlicht het appartement binnen en biedt het appartement een prachtig uitzicht op de stad. De oorspronkelijke muren tussen de kleinere ruimten zijn doorgebroken, zodat er een doorlopende ruimte is ontstaan waarin keuken, eetkamer en zitkamer zijn geplaatst. De zitkamer is af te scheiden door staal-glas schuifdeuren. Tussen de keuken en het eetgedeelte is een trap geplaatst naar de opkamer waarin een werkruimte is gesitueerd. De opkamer is door een vide met beloopbaar glas onderdeel van de woonruimte en zorgt voor extra licht en ruimtelijkheid voor de ondergelegen ruimte.
De materialisering is gebaseerd op een rustige kleurstelling waarbij de accessoires de kleuraccenten toevoegen. De materialen zijn hoogwaardig en bieden een rijke uitstraling zonder overdreven aanwezig te zijn. Een uitgekiend lichtplan met mooie armaturen zorgt voor een sfeervolle ambiance binnen de rustige kleurstelling.

Facts & Figures

Oplevering renovatie: 2017
Oppervlak (NVO): 290m2
-
FOTOGRAFIE: Michael van Oosten
-
OPDRACHTGEVER: Particulier
AANNEMER: Meesterbouw, Den Haag
CONSTRUCTEUR: DUYTS, Amsterdam
KEUKEN: BULTHAUP, Amsterdam 
HANG-EN SLUITWERK: Formani 
PARKET: Soares Parket, Amstelveen 
HAARDEN: Jos Harm Exclusieve Haarden, Amsterdam 
STALEN DEUREN: Hogendoorn, Montfoort
KASTEN OP MAAT: Engelen Interieurbouw, Montfoort

TESTIMONIAL

'DENOLDERVLEUGELS kent geen grenzen als het aankomt op de samenwerking met de aannemer en ons als opdrachtgever. Hun passie en visie heeft ons enorm geholpen de juiste beslissingen te nemen; soms onder grote tijdsdruk. De jarenlange ervaring maakt hen een fijne sparringpartner en kundig adviseur; ook op het gebied van materialen, inrichting en aanpak.'