Moderne Villa CS

Nieuwbouw | Modern | Villa | Nederland

Moderne villa in een bosgebied in het zuiden van Nederland. Deze 'Modern Classic' is voorzien van grote glaspartijen om optimaal van het uitzicht naar de bosrijke tuin te kunnen genieten en om 'buiten binnen te laten'.

 

De woning beslaat ongeveer 545 m² en heeft twee niveaus met een souterrain, gebouwd in een L-vorm. De leefruimtes zijn op de begane grond geplaatst, terwijl op de bovenste verdieping de slaapkamers met aangrenzende badkamers, een uitgebreide master suite en een wasruimte zijn voorzien. Een van de op de tuin gerichte vleugels van het huis is ingericht als chill-ruimte voor de kinderen, verbonden met en toch gescheiden van de andere woonvertrekken. In het souterrain zijn de technische ruimte, opslag en ontspanningsruimtes geplaatst, welke via een verdiept aangelegde patio van daglicht en uitzicht wordt voorzien.

 

De L-vormige hoofdstructuur, de terrassen en buitenruimtes omsluitend, biedt beschutting en zorgt tevens voor een gevoel van comfort en geborgenheid. Grote glazen schuifpuien grenzend aan het zwembad en de terrassen zorgen voor transparantie en brede zichtlijnen en zorgen voor een optimale verbinding tussen interieur en exterieur.

 

De materialisatie bestaat uit gebroken natuursteen, licht beige stucwerk, donkergrijze slanke metalen kozijnen en dakranden, aangevuld met warme houten accenten in de gevelafwerking. Het warme, ingetogen materiaalgebruik en het subtiele samenspel van horizontale en verticale elementen leiden tot een modern vormgegeven villa met een tijdloze uitstraling.

FACTS & FIGURES
 

Oplevering: 2022
Woonoppervlak: 545m2
Inhoud: 1.800m3

OPDRACHTGEVER: Particulier
CONSTRUCTEUR: Bolwerk Weekers, Eindhoven 
AANNEMER: Verouden Bouwbedrijf, Veghel
INTERIEUR: C'Avante, Ravenstein

 

FOTOGRAFIE: Peter Baas