2024 LANDGOEDWONING OOST NEDERLAND

omvorming | nieuwe natuur | landhuis | landgoedwoning | villa

In Oost Nederland zijn we bezig om 5Ha agrarische grond om te vormen naar een nieuw landgoed met nieuwe natuur en een ruime landgoedwoning. De nieuwe natuur zorgt voor compensatie voor de bouwmogelijkheid van deze landgoedwoning. Met een uitgebreide analyse van de aanwezige flora en fauna en de mogelijke vergroting van de biodiversiteit, alsmede het aansluiten op de cultureel historische context, onderbouwen deze transformatie.

 

De woning is opgebouwd uit verschillende bouwdelen die rondom een centraal erf geplaatst zijn. Er is een duidelijke scheiding tussen prive domeinen en meer toegankelijke domeinen. De woning is voorzien van kelders die door een geplooid maaiveld van daglicht worden voorzien. Heldere zichtlijnen in het interieur worden doorgezet in het exterieur door een strakke belijning van dakranden en overkappingen waardoor het geheel een moderne uitstraling krijgt. Er wordt gebruik gemaakt van grote glaspartijen om de verbinding met de omliggende natuur te maken.

 

De plinten en terrassen van natuursteen worden gecombineerd met strak stucwerk, houten geveldelen en een rieten kap. Contrastrijke materialen die door hun combinatie de villa zijn karakteristieke uiterlijk geven. De warme materialen zorgen ervoor dat de villa mooi samengaat met de natuur. De villa wordt natuurinclusief, duurzaam en energiezuinig gebouwd.

 

Onderstaand is een overzicht te zien van de verschillende gebouwonderdelen. Aan de tuinzijde is de hoofdwoning voorzien van ruime overkappingen en lamellendaken. Deze veranda's zorgen voor verschillende plekken rondom het huis waar van de natuur en de zon genoten kan worden. In het verlengde van het hoofdhuis wordt een zwembad met poolhouse gemaakt.

Overzicht Landhuis Oost Nederland

 

Links naast de entree is een ruime overkapping gemaakt voor de auto's en de fietsen. Daar is ook de ingang naar de bijkeuken. Dit deel is voorzien van een plat dak zodat zonnepanelen een plek kunnen krijgen. Rechts van het entree-erf is een bijgebouw gemaakt voor het kantoor aan huis en de wellness in de kelder. Dit deel is verbonden met het hoofdhuis door middel van een gang.

Overzicht Landhuis Oost Nederland

 

_________________________________________________________________________

 

OOK NIEUWBOUW OF VERBOUWPLANNEN? BEL OF MAIL: