NIEUWBOUW VAN VILLA, LANDHUIS OF WOONHUIS

Bij de nieuwbouw van een nieuwe woning komt veel kijken, zoveel dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Complexe regelgeving, mogelijkheden van de locatie, bouwkosten en persoonlijke wensen en voorkeuren. Met kennis, kunde en creativiteit ontzorgen we dit traject en werken met gezamenlijk enthousiasme naar een ontwerp op maat. We werken in nauwe dialoog met onze opdrachtgevers om steeds een afgestemd en persoonlijk ontwerp te maken waar de ziel van de opdrachtgevers uit af is te lezen.


We weten als geen ander wat nodig is om een fijn huis te creƫren. Een villa die tot in de kleinste details doordacht is en waar de bewoners zich prettig in voelen. We begeleiden u door het hele bouw- of verbouwingsproces, van de eerste schetsen tot de oplevering. We werken met een enthousiast en ervaren team waarbij u van het eerste gesprek tot aan de voltooiing van de villa met een van de partners aan tafel zit.

GRONDAANKOOP
Vaak gaat nieuwbouw gepaard met de aankoop van grond, of een perceel waar een woning op staat die vervangen gaat worden. Er kan op basis van de wensen van de opdrachtgever, middels een ruimtelijke verkenning, beoordeeld worden of verbouw dan wel nieuwbouw de betere keuze is. Met helder afgewogen advies kan een heldere keuze gemaakt worden. We kijken hierbij naar de bouwmogelijkheden van de locatie, de regelgeving, kosten en restwaarde, en in hoeverre daarbij het wensenpakket op de specifieke locatie of met de bestaande bouw tot stand kan komen.

OMVORMING EN OMGEVINGSPLANWIJZIGINGEN
Het kan zijn dat de gewenste locatie het niet toelaat de gewenste woning te bouwen. Dit kan o.a. liggen aan de bestemming van de locatie, bouwmogelijkheden of welstandseisen. In deze gevallen is een wijziging van het omgevingsplan een mogelijkheid. We hebben ruime ervaring met de wijzigingsprocedures en werken nauw samen met gemeenten om tot een oplossing te komen.

MODERN CLASSICS
Bij het ontwerpen van huizen voor zeer verschillende klanten op zeer verschillende locaties proberen we het perfecte kantelpunt te vinden tussen modern en klassiek. Nooit ouderwets klassiek en nooit showroom modern, we vinden de mooiste oplossingen juist in het speelveld tussen deze twee tegenpolen. Mensen leven hun leven in onze huizen, genieten van hun gezin en hun omgeving. We ontwerpen en bouwen een thuis voor de bewoners. Door de verschillende behoeften en contexten van de klant is het resultaat nooit gelijk, maar altijd goed doordacht en op maat gemaakt, waardoor tijdloze iconen ontstaan, moderne klassiekers.

-

VOORBEELD

In het onderstaande project hebben we in het proces van grondaankoop bekeken of de wensen van de opdrachtgever in voldoende mate op het perceel gerealiseerd kon worden. Aspecten als gewenst bouwvolume, bouwregels in het omgevingsplan en bezonning worden met een quickscan beoordeeld zodat een weloverwogen keuze gemaakt kon worden.

 

VILLA ZEIST

-

VOORBEELD

In het onderstaande project zijn we bezig tezamen met een planoloog en landschapsarchitect 5 Ha agrarische grond om te vormen tot landgoed en nieuwe natuur als compensatie voor de bouwmogelijkheid van een landhuis. In de huidige tijd waar de stikstofproblematiek speelt staan veel gemeenten open op dit soort initiatieven te ondersteunen.


VILLA IN HET OOSTEN

INTERESSE IN EEN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING?