APPARTEMENT EN MONUMENT VERBOUWEN EN RESTAUREREN

We hebben veel ervaring met het verbouwen en herindelen van gedateerde appartementen en monumenten. Met name in Amsterdam hebben we diverse appartementen aangepast naar de wensen van deze tijd. Zowel qua indeling als techniek en duurzaamheid.

Vooral bij monumenten is het een uitdaging om binnen de beperkingen die de monumentenstatus met zich meebrengt deze veranderingen door te voeren. Ondanks deze beperkingen slagen we er in tot een duurzaam nieuw leven van deze monumenten te komen. Het leven in een monument is een belevenis op zich. Wanneer dit kan met alle gemakken en comfort van deze tijd wordt het woongenot des te groter. Met onze expertise op het gebied van monumenten kunnen we een grote bijdrage leveren in dit proces van verbouwen, renoveren en restaureren van het monument.

-

AANKOOPBEGELEIDING
We zijn vaak al aanwezig voor de aankoop van het appartement of monument. Om over te gaan tot koop kunnen we met een quick-scan beoordelen of het wensenpakket van de opdrachtgever binnen het budget gerealiseerd kan worden.

WOW EFFECT
Wanneer het gaat om grote structurele verbouwingen en herindelingen van appartementen kunnen we onze kennis en expertise optimaal inzetten en een metamorfose realiseren. Door zichtlijnen, open ruimten en vides te maken ontstaat een WOW effect. Een transformatie die vooraf niet denkbaar was.

VERDUURZAMING
Naast het passend maken aan de individuele woonwensen wordt het appartement ook weer courant gemaakt wat de markwaarde ten goede komt. Het aanpassen van de isolatiewaarden en de installaties zorgen voor optimalisatie in energieverbruik. Het verbouwen, renoveren en restaureren van het appartement of monument is daarmee ook een duurzame investering.

-

VOORBEELD

Voor een samengesteld gezin was de wens voor elk van de 5 kinderen een slaapkamer te realiseren. Door samenvoeging van twee appartementen is een riant onderkomen gecreëerd in Amsterdam-Zuid. Met bijna 300m2 aan woonoppervlak, 6 slaapkamers en 3 badkamers, biedt het voldoende ruimte aan de bewoners. Een buitengewoon appartement op een prachtige plek.


SAMENVOEGING APPARTEMENTEN AMSTERDAM

VOORBEELD

In het monumentale appartementengebouw ‘Zonnehoek’ te Amsterdam uit 1916, ontworpen door F.A. Warners (1888-1952), heeft DENOLDERVLEUGELS een appartement (225m2) gerenoveerd. Karakteristieke onderdelen van de bestaande bouw zijn gecombineerd met moderne en eigentijdse interieurelementen. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is een interieur tot stand gekomen dat recht doet aan het monumentale gebouw en tegelijkertijd een kleurrijk en eigentijds antwoord geeft op het moderne gezinsleven. 


RENOVATIE MONUMENT AMSTERDAM

INTERESSE IN EEN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING?